Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Kukoistava kasvatus -käsikirja auttaa opettajaa ottamaan hyvinvoinnin edistämisen osaksi jokaista koulupäivää

Kirjoittanut: Eeva Bäckström - 1.3.2022

“Jokainen lapsi tarvitsee elämäänsä vähintään yhden turvallisen ja rakastavan aikuisen, joka suo lapselle kauniita sanoja, lämpimiä kehuja ja arvostavia katseita, jotka kaikki tukevat lapsen kehitystä ja kasvua kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia”

Näin sanotaan Kukoistava kasvatus -kirjan alussa, ja tämä kiteyttääkin kirjan sanoman osuvasti. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen ja vahvistaminen ovat avainasemassa, kun rakennetaan tulevaisuuden yhteiskuntaa ja kasvatetaan yhteiskunnan kansalaisia. Jokaisen kasvattajan tulisi lukea tämä kirja, sillä tämä teos opastaa konkreettisesti teorian ja käytännön avulla oppilaiden hyvinvoinnin ohjaamista. Tämän lisäksi kirja tarjoaa eväitä kasvattajan oman hyvinvoinnin tukemiseen ja kehittämiseen.

Kukoistava kasvatus -kirja etenee johdonmukaisesti teoriasta käytäntöön. Kirja tarjoaa paljon erilaisia konkreettisia harjoituksia ja vinkkejä kouluun, joissa kasvattajan on mahdollisuus käytännössä kokeilla opittua teoriaa. Teoria jäi hyvin mieleeni, sillä sen kytkeminen käytäntöön on tehty helpoksi. Harjoitukset ovat helposti toteutettavissa eivätkä ne vaadi opettajalta paljoakaan esivalmisteluja. Koen, että harjoituksissa korostuu myös vahvasti vuorovaikutuksellisuus sekä toiminnallisuus. Tämän lisäksi opettajalla on mahdollisuus valita esimerkiksi onnellisuus- ja läsnäolotaitojen osalta sopiva harjoitus oman ryhmän kanssa toteutettavaksi.

Kukoistava kasvatus - Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirja tarjoaa myös jokaiselle opettajalle loistavan mahdollisuuden kehittää ja reflektoida omaa opettajuuttaan. Mielestäni kirjan hyödyllinen lisä on kasvattajien hyvinvointiin keskittyminen. Kirjassa tarjotaan erilaisia vinkkejä oman hyvinvoinnin edistämiseen erilaisten harjoitusten kautta. Esimerkiksi pohtivien kysymysten, kiitollisuuspäiväkirjan ja läsnäoloharjoitusten avulla kasvattajan on mahdollista kirjan edetessä keskittyä ja paneutua myös omaan hyvinvointiin oppilaiden hyvinvoinnin edistämisen ohella.

Kukoistava kasvatus on nimensä veroisesti laaja käsikirja ja opas kasvattajille oman sekä oppilaiden hyvinvoinnin kehittämistä varten. Perusopetuksen opetussuunnitelman mukaan perusopetuksen tehtävänä on hyvinvoinnin tukeminen. Tämä kirja tarjoaa mielestäni oivan mahdollisuuden tehtävänä toteuttamiseen ja auttaa opettajaa ottamaan hyvinvoinnin edistämisen osaksi jokaista koulupäivää.

TUTUSTU LISÄÄ KUKOISTAVA KASVATUS -KIRJAAN TÄSTÄ.

Kirjoittaja:
Eeva Bäckström
luokanopettajaopiskelija

Artikkelin avainsanat:

kirja-arviot, kukoistava kasvatus, hyvinvointi, hyvinvointitaidot, harjoitukset, vinkit

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.