Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Viisi kirjavinkkiä kesään

Kirjoittanut: Karoliina Ahonen - 30.5.2022

Meidän mielestämme yksi parhaimmista kesäpuuhista on lukeminen riippumatossa!

Mukaansatempaava kirja auttaa palautumaan ja irrottautumaan työstä. Lukeminen on arvokas hyvinvoinnin edistäjä, koska se rentouttaa, vähentää stressiä ja avaa uusia näkökulmia elämään.


Mitä sinä aiot lukea tänä kesänä? Ota tästä haltuun viisi kirjavinkkiämme:


1. Reetta Yrttiaho ja Susanna Posio: Opettajan hyvinvointikirja

Tämän kirjan avulla opettajan on mahdollista lisätä omia voimavarojaan. Helposti lähestyttävä teos esittelee positiivisen psykologian ja työhyvinvoinnin tutkimuksia sekä opettajien omia kokemuksia työssä jaksamisesta. Tutkimustiedon lisäksi kirja tarjoaa harjoituksia ja työkaluja oman hyvinvoinnin sekä työhyvinvoinnin parantamiseen.

TUTUSTU LISÄÄ

2. Anniina Virtanen: Psykologinen palautuminen

Onko kelausnappi jumissa? Eikö lepokaan tunnu kohentavan kuormittunutta oloa? Psykologisesta näkökulmasta katsottuna palautumisen ei tarvitse olla pelkkää tasaista hissuttelua. Tämä kirja tarjoaa sinulle tutkimustietoon pohjautuen konkreettisia ideoita palautumisen edistämiseen. Pääset tutustumaan psykologisen palautumisen perusteisiin ja palautumista edistäviin kokemuksiin.

TUTUSTU LISÄÄ

3. Emilia Kujala: Suorittajan mieli

Haluaisitko joskus laskea rimaa? Suosittu psykoterapeutti tietää, mistä puhuu. Kirja tarjoaa uusia oivalluksia ja hyvät käytännön työkalut lempeämmän ja joustavamman suhtautumisen opetteluun. Lukijan tukena ovat kokemusasiantuntijoiden kertomukset ja kirjailijan oma ääni niin ammattilaisena kuin itsekin ylikontrolliin taipuvaisena suorittajahmisenä.

TUTUSTU LISÄÄ


4. Jenni Spännäri ja Tua Onnela: Opi kuin eläin!


Tämä teos soveltaa eläintenkoulutuksen teorioita ja työkaluja ihmisten maailmaan: Miten koulutamme itseämme kohti tavoitteitamme ja pois peloistamme? Millaisia tutkittuja toimintatapoja voimme käyttää? Mitkä tehokkailta vaikuttavat keinot eivät todellisuudessa lainkaan toimi? Opas ammentaa tuoreimmasta käyttäytymistieteellisestä tutkimuksesta ja kirjoittajien pitkästä kokemuksesta eläinten ja ihmisten kouluttajina. Teos sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä meille ihmisille hankalista tilanteista, joita on mahdollista ratkoa erilaisten koulutustekniikoiden avulla.

TUTUSTU LISÄÄ

5. Liisa Uusitalo-Arola: Uuvuksissa

Tämä kirja on työkalupakki, johon voit tarttua, kun huomaat, että voimasi ovat vähenemässä. Se tarjoaa sinulle käytännönläheisen ja arjessa koetellun, mutta myös tutkimukseen nojautuvan mallin, miten voit nousta uupumuksesta ja luoda itsellesi paremmin istuvan elämän. Kirjan avulla opit huomaamaan, milloin sinun on aika pysähtyä tai ainakin hidastaa tahtia ja tehdä tarpeelliset muutokset.

TUTUSTU LISÄÄ

Koko kirjavalikoimamme löydät täältä.

Opettajan Tietopalvelu toivottaa ihania kesäisiä lukuhetkiä!

Artikkelin avainsanat:

kesä, kirjavinkit, palautuminen, rentoutuminen

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.