Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Oppilaiden hyvinvoinnin edistäminen on merkityksellinen tehtävä

Kirjoittanut: Karoliina Ahonen - 1.8.2022

Sanna Sirviö työskentelee hyvinvointiohjaajana ja opintosihteerinä Raahen Porvari- ja Kauppakoulussa. Sannalla on koulun arjessa tärkeä tehtävä, sillä hän ohjaa opiskelijoita, joilla on räätälöidyt opinnot ja lukujärjestykset. Työnkuvaan kuuluu muun muassa yksilöllisen tuen tarjoaminen, laaja-alainen yhteisöllinen toiminta, ryhmäyttäminen ja opiskelijoiden hyvinvointia tukevien tapahtuminen järjestäminen. ”Työssäni pyrin aina tukemaan opiskelijan vahvuuksia ja näkemään hänen onnistumisensa. On innostavaa olla mukana opiskeluhuollossa, sillä näen päivittäin, miten merkityksellistä tukeni on opiskelijoille.” Sannalle voimaa työhön antaa opiskelijoiden kohtaaminen ja heidän auttamisensa. Hän on kiitollinen myös mahtavasta ja huumorintajuisesta työyhteisöstä, joka auttaa jaksamaan.

Sanna on Opettajan Tietopalvelun jäsen. Hän kertoo saavansa kirjoista opiskelijoiden ohjauksen ja kohtaamisten tueksi hyviä työkaluja ja menetelmiä. Kirjat antavat hänen työhönsä uutta innostusta ja erilaiset pulmatkin ovat ratkenneet kirjoista saadun tiedon avulla. ”Kirjojen avulla saatu oppi motivoi ja tukee työhyvinvointiani. Aina ei ole aikaa kouluttautua, joten kirjat ovat olleet hyvä ja kätevä väylä uuden oppimiseen.”

Viimeisimmäksi Sanna on lukenut Reija Suntion kirjan Kesytä jännitys. Hän kertoo, että kirja sai pohtimaan, miten voi opettaa opiskelijoille hyväksyvää suhtautumista ja keinoja purkaa jännitystä. Kirjan monipuoliset jännitystä purkavat harjoitukset ovat sopineet hänen työhönsä, koska niitä voi toteuttaa helposti ryhmässä tai yksilöohjauksissa. ”Kirjan tärkein oppi oli se, että ympäristön ja muiden ihmisten asenteilla on suuri merkitys jännittämiseen. Asenteilla kun voidaan vaikuttaa ja helpottaa jännittäjän elämää.”

Opettajan Tietopalvelun jäsenyys on helpottanut Sannan kouluttautumista ja kirjojen hankkimista. ”Rakastan kirjoja ja olen kirjojen suurkuluttaja. Arvostan Opettajan Tietopalvelun monipuolista kirjatarjontaa ja siellä hintalaatu suhde kohtaa!”

Instagram @sirvio.sanna

SANNAN TOP-3 AMMATTIKIRJAT

1. Erja Sandberg: Pedagoginen tuki perusopetuksessa ja toisella asteella
2. Katja Sutela: Näkyväksi tekemisen taito
3. Kati Vasalampi: Näin motivoit oppimaan

Artikkelin avainsanat:

jäsenemme kertoo, hyvinvointi koulussa, hyvinvointiohjaajan työ

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.