Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Opi luonteenvahvuuksista ja luonteenvahvuuskasvatuksen saloista

Kirjoittanut: Eeva Bäckström - 5.9.2022

Lapset ja nuoret tarvitsevat ohjausta ja tukea omien vahvuuksiensa löytämisessä ja niiden hyödyntämisessä omassa arjessaan. Luonteenvahvuudet ovatkin erittäin merkityksellisiä lasten sekä nuorten elämän kannalta, jotta jokainen saa mahdollisuuden pärjätä yhä muuttuvassa maailmassa ja etenkin voi hyvin. Huomaa hyvä! -teoksen avulla opit ohjaamaan lapsia sekä nuoria luonteenvahvuuksien löytämisessä.

Teos Huomaa hyvä! - Näin ohjaat lasta ja nuorta löytämään luonteenvahvuutensa on jaettu selkeästi kahteen eri osioon: teoriaan ja käytännön harjoituksiin. Teoriaosuudessa avataan tarkasti luonteenvahvuuksien teoriataustaa ja vahvuuksien vaikutusta oppilaiden hyvinvointiin. Tämän lisäksi teos johdattelee huomaa hyvä! -luonteenvahvuuskasvatukseen ja sen ideologiaan. Teoriaosuus pitää lukijan otteessaan koko ajan, sillä tekstin seasta löytyy vinkkejä teorian käytännön toteutukseen. Esimerkiksi ydinvahvuuksista puhuttaessa annetaan lukijalle erilaisia tehtäviä, joiden avulla voi bongata sekä omia että muiden ydinvahvuuksia. Arjen vinkit selkeyttävät teoriaa ja tuovat näkyväksi sen, mihin luonteenvahvuuksilla pyritään. Kirja mahdollistaakin sekä todellisen syventymisen vahvuuksien äärelle että nopeiden harjoitusten hyödyntämisen arjessa. Teoria ja käytäntö kulkevat soljuvasti käsi kädessä.

Kirjassa esitellään monia erilaisia tuntiaktiviteettejä, joiden avulla vahvuuksia voidaan luokassa oppilaiden kanssa käsitellä. Lisäksi kirja tarjoaa erilaisia vinkkejä vahvuuksien hyödyntämiseen esimerkiksi kuvataiteen, suomen kielen, liikunnan ja historian oppitunneilla. Omat oppilaani innostuivat kovasti omien vahvuussupersankarien kuvituksesta, jonka avulla oli helppo konkretisoida vahvuuksien merkitystä lapsille. Vahvuuksia (esimerkiksi. sinnikkyys ja rohkeus) esitellään kirjassa myös yksittäin ja jokaiseen vahvuuteen on sidottu taitavasti erilaisia harjoituksia oppilaiden kanssa toteutettavaksi. Kirja onkin siis erinomainen ideapankki vahvuuksien käyttöönottoa varten.

Eeva Bäckström
Pian valmistuva luokanopettaja


TILAA KIRJA TÄSTÄ.

Artikkelin avainsanat:

luonteenvahvuudet, huomaa hyvä, vahvuusopetus, arvio

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.