Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Sanojen taiat ja lukemisen loitsut

Kirjoittanut: Jenni Mäkinen - 9.8.2022

Sari Salon uusimmassa teoksessa Sanataikoja ja lukuloitsuja on monenlaisia vinkkejä ja valmiita ideoita esi- ja alkuopetuksessa työskenteleville opettajille. Salon teokset ilahduttavat minua kerta toisensa jälkeen — tässäkin teoksessa on edellisten tapaan monia erilaisia ideoita, joita voit joko toteuttaa sellaisenaan tai soveltaa oman tarpeen mukaisesti. Materiaalitkin löytyvät ja ovat periaatteessa tulostusta vaille valmiita käyttöön. Ja niitä materiaaleja on muuten komeat 83 kappaletta!

Teos jakautuu oppiaineittain ja tarjoaa ideoita matematiikkaan, äidinkieleen ja varhennettuun kielenopetukseen. Hakemistosta löytyy kunkin oppiaineen alaotsikot, joiden perusteella voi etsiä ideoita. Vaihtoehtoisesti kirjan takaa löytyvästä hakemistosta löytyy suoraan esim. Äng-äänteelle sopivat harjoitukset, minkä avulla kirjan käyttäminen on helppoa kiireessäkin.

Testasin ensimmäisenä 1. luokan oppilaideni kanssa muun muassa kartio-battlea, jota ei olisi maltettu lopettaa. Peli sai suuren suosion ja sitä haluttiin pelata vielä seuraavalla tunnilla uudestaan. Lisäksi sovelsin teoksen valmista materiaalia ja toteutin yhdellä toimintapisteellä lukuharjoitusta liitteistä löytyvän monisteen avulla. Vaikka tehtävää käytettiin täysin eri tarkoitukseen, mihin se on teoksessa tarkoitettu, se toimi silti mainiosti. Kirja on siis paitsi mainio ideapankki, myös mahdollisuus laajentaa siinä olevia ideoita ja materiaaleja monipuolisesti eri tarpeisiin.

Kirjoittaja:
Jenni Mäkinen
erityisluokanopettaja


Artikkelin avainsanat:

open kirjablogi, arvio, Sari Salo, alkuopetus, esiopetus, toiminnallinen oppiminen

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.