Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Ikiaikainen oppimisen keino käyttöön

19.1.2023


Tiedäthän sen tunteen, kun istutaan takkatulen tai nuotion lämmössä ja tarinoidaan juurta jaksain? Jo ajatus tästä lämmittää. Läpi ihmiskunnan historian olemme oppineet toisiltamme ja tarinoistamme parhaiten. Tarinallisuutta käytetään jo paljon opetuksessa ja ehkä sinäkin olet jo huomannut sen voiman.

Tämä uusi-vanha tapa oppia saapuu myös Teematarinat-kirjassa käyttöön opetukseen — huikean käytännöllisellä tavalla.

Teematarinallisessa työtavassa opettaja suunnittelee oppimiskokonaisuuden juonen ja oppilaat keksivät, luovat ja esittävät tarinan. Tarinan voi toteuttaa monin keinoin, esimerkiksi kirjoittaen, kertoen, piirtäen ja valokuvaten.

Teematarinoissa oppilaat onnistuvat, koska he tarinan luojina toimivat kehyksen sisällä kekseliään vapaasti. He ovat myös aktiivisia vertaisryhmän jäseniä, jotka arvioivat ja kannustavat toisiaan. Kokemus opiskelusta omaa itseä varten näkyy asenteissa ja motivaatiossa. Oppilaan on mahdollista löytää uusia voimavaroja, rohkaistua oppijana ja vahvistaa identiteettiään ryhmän tärkeänä jäsenenä.

Kirjassa on runsaasti eri oppiaineisiin ja laaja-alaiseen osaamiseen liittyviä oppimiskokonaisuuksia. Mukana on selkeät toteutusohjeet, oppilaille kopioitavat tehtäväohjeet ja muun muassa arviointi- ja korttipohjia. Kokonaisuuksia on helppo soveltaa omien tarpeiden mukaisesti, ja niistä voi poimia myös lyhyitä tehtäviä.

Kirja on jaettu viiteen jaksoon, joissa kussakin on ohjeet 4—5 teematarinan toteuttamiseen. Kukin jakso alkaa viriketekstillä, jolla voi motivoida ja innostaa oppilaita työskentelyyn. Kuhunkin teematarinaan annetaan yleiset toteutusohjeet, kehys, jossa kerrotaan kokonaisuuden etenemisvaiheet, ja oppilaiden tehtäväohjeet.

PALJON KOPIOITAVAA MATERIAALIA.

Kirja on sellainen, että kun sen saat, voit alkaakin käyttää sitä melkein heti. Helppoa ja kivaa!

Tällaisia toiminnallisia materiaaleja meiltä toivotaan eniten. Tietoa tarvitaan, jotta voi perustella toimintaansa, mutta on mahtavaa saada käyttöön materiaaleja, joita ei tarvitse sen kummemin alkaa itse opiskelemaan vaan ne voi heti ottaa käyttöön. Oikein käytännönläheinen ammattikirja säästää aikaa kymmeniä tunteja.

Ammattikirjat paljastavat aika nopeasti, että on satoja tapoja helpottaa työtäsi. Me teemme materiaaleja auttaaksemme sinua onnistumaan työssäsi ja säästämään aikaa muuhunkin kuin arjessa selviytymiseen.

Tämä ja monet muut kirjamme nähtävissä osastollamme Educassa!

Artikkelin avainsanat:

teematarinat, toiminnallinen oppiminen

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.