Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Aurinkopalaute-harjoitus tuo esiin jokaisen ryhmän jäsenen vahvuuksia

Kirjoittanut: Laura Jääskeläinen - 12.8.2022

Kesto: 25—40 min
Tarvikkeet: A4-paperi jokaiselle osallistujalle ja myönteisten asioiden lista. Voit käyttää esimerkiksi tästä jutusta löytyvää myönteisten asioiden listaa.

Muistuta oppilaitasi ennen harjoitusta siitä, että me kaikki kaipaamme toisten tukea, sillä se tukee hyvinvointiamme. Lisäksi se tuo hyvää mieltä myös myönteisen palautteen antajalle.

Harjoituksen ohjeet:

Osallistujille jaetaan paperi, johon piirretään aurinko ja niin monta auringonsädettä kuin on osallistujia. Auringon sisään kirjoitetaan oma nimi. Sitten auringot laitetaan kiertämään ja kirjoitetaan jokaisen auringon säteeseen yksi myönteisen asia henkilöstä, jonka nimi auringossa lukee. Kun aurinko palaa kierroksen jälkeen tekijälleen, hän kirjoittaa viimeiseen säteeseen yhden myönteisen asian itsestään. Pohtimisen helpottamiseksi osallistujille voidaan laittaa näkyviin erilaisia liitteissä listattuja vahvuuksia, kykyjä ja taitoja, joista voi valita.

Lauran vinkki: Jos on riski, että joku saattaa laittaa toisille negatiivisia asioita palautteeksi, palautteet kullekin osallistujalle kirjoitetaan erilliselle paperille tai erillisille lapuille ja annetaan ne opettajan tarkistettavaksi. Tarkistuksen jälkeen palautteet voidaan laittaa osaksi jokaisen omaa aurinkoa.Harjoituksen lähde:
Laura Jääskeläinen
Ryhmä toimivaksi
Helppoja harjoituksia ryhmäyttämiseen

TUTUSTU LISÄÄ KIRJAAN TÄSTÄ.

Artikkelin avainsanat:

vinkkipankki, ryhmäyttäminen, ryhmä toimivaksi -kirja, aurinkopalaute-harjoitus, vahvuudet

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.