Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Kieli tarttuu leikiten on idearikas opas varhennettuun kielenopetukseen

Kirjoittanut: Eeva Bäckström - 1.3.2022

Opettaja, oletko kokenut materiaalin kehittämisen vaikeaksi varhennetussa kielenopetuksessa tai tuntuuko siltä, että erilaisten toiminnallisten tehtävien keksimiseen kuluu loputtomasti aikaa. Kieli tarttuu leikiten -kirjasta saa valtavan paljon erilaisia valmiita harjoituksia ja leikki ideoita varhennettuun kielenopetukseen. Tämä opas on loogisesti jaettu kahteen erilliseen osaan: varhennetun kielenopetuksen pedagogiikkaan ja erilaisiin toimintaideoihin teemoittain. Opas on myös helppo avata vaikkapa kesken tunnin ja ottaa sieltä käyttöön valmiita vinkkejä.

Perusopetuksen opetussuunnitelman 1—2-vuosiluokan A1-kielen perusteiden mukaan varhennetussa kielenopetuksessa tulisi painottaa toiminnallisuutta ja vaihtelevia työtapoja. Kieli tarttuu leikiten -kirja vastaa taitavasti näihin tavoitteisiin, sillä kirjan keskiössä on juuri toiminnalliset harjoitukset ja leikit. Kirja sisältää paljon erilaisia ja monipuolisia toimintaideoita ja leikkejä, jotka on jaettu selkeästi eri teemojen, kuten kehonosat, värit ja erilaiset juhlat alle. Näin ollen opettajan on helppo vaikka juuri tunnin alkaessa avata kirja ja valita sieltä aiheeseen sopiva leikki. Tämän lisäksi kirja tarjoaa erilaisia vinkkejä lauluihin ja tarinoihin, joiden avulla eri teemoja voi käsitellä. Varhennetun kielenopetus ei voisi olla tätä käytännönläheisempää.

Toimintaideoiden ohella kirja tarjoaa myös kattavan teoriataustan varhennettuun kielenopetukseen aina funktionaalisesta kielenopetuksesta arviointiin. Opettaja voi itse perehtyä teoriaan tarkemmin ja lisätä omaa ymmärrystä varhennetusta kielenopetuksesta. Kirjassa on myös muistiinpanotilaa opettajan omille ideoille, ja siihen on helppo esimerkiksi kirjoittaa, minkä leikin koki toimivaksi tai miten sovelsi jotain ideaa. Näin ollen oppaasta saa myös henkilökohtaisen ja erilaisiin leikkeihin on helppo palata myös myöhemmin, kun hyödyntää uudelleen itse hyviksi todettuja ideoita tai niiden sovelluksia.

Kaiken kukkuraksi kirjasta saa vinkkejä myös harjoitusten ja leikkien muuntamiseen. Kirjassa kerrotaan, kuinka jonkin leikin voi viedä ulos tai tilan valaistusta muuttamalla leikistä tulee jännittävämpi. Tämä opas tulisi olla jokaisen opettajan saatavilla, jotta varhennettu kielenopetus olisi mahdollisimman käytännönläheistä, helppoa ja opettajan kiireistä arkea tukevaa.

TUTUSTU LISÄÄ KIELI TARTTUU LEIKITEN -KIRJAAN TÄSTÄ.

Kirjoittaja:
Eeva Bäckström
luokanopettajaopiskelija

Artikkelin avainsanat:

varhennettu kielenopetus, ideat, vinkit, kirja-arviot, kieli tarttuu leikiten

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.