Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Kirja, jonka toivoisit omistavasi ympäristöopin tunnilla

Kirjoittanut: Jenni Mäkinen - 18.4.2023

Sain tutustuttavakseni Sainion ja Sajaniemen (2023) uuden teoksen Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot, jossa kerrotaan aivojen toiminnasta lapselle sopivalla tavalla. Kirja etenee tarinanomaisesti, aloittaen Sohvi-lapsen esittelyllä. Sohvista kerrotaan muun muassa lempiasioita ja pelkoja, sekä kuvataan luonteenpiirteitä. Yhtäkkiä Sohvilla on omituinen olo ja esitetään kysymys, mitä ihmettä hänelle oikein tapahtuu?

Apuun saapuu Nestori Neuroni, joka esittelee aivojen toimintaa lempeästi ja lapsille sopivan sanaston avulla. Aivojen esittely on ikäänkuin tarinan ja tietokirjan yhdistelmä - aivoja esitellään todellisten ominaisuuksien kautta, mutta esittelyn apuna käytetään mm. Superkoiraa, professori Pöllöä ja Turso-Norsua.

Kirja on miellyttävä tapa tutustuttaa lapset aivojen toimintaan ja sisältöön. Se on kuvitettu kauniisti ja kuvat tukevat oppimista. Tarinanomainen kerronta pitää mukanaan ja innostaa lapsia oppimaan uutta. Olisipa minulla ollut tämä kirja, kun alkuopetusikäisten oppilaideni kanssa käsittelimme ihmistä ympäristöopissa! Suosittelen lämpimästi etenkin alkuopetusikäisten lasten opettajille, Nestori Neuroni on mainio apu ihmiseen ja aivojen toimintaan tutustuttaessa!


Kirjoittaja:
Jenni Mäkinen
Erityisluokanopettaja

Artikkelin avainsanat:

kirja-arviot, aivojen kehitys, oppiminen, lapselle lukeminen, lastenkirjat

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.